vinár

- elektronická služba Žiadosť o registráciu vinára,
- elektronická služba Žiadosť o zmenu v registrácii vinára,
- elektronická služba Žiadosť o vystavenie duplikátu dokumentov vinára,
- elektronická služba Žiadosť o certifikáciu vína a pridelenie štátneho kontrolného čísla.
Po elektronickom odoslaní žiadosti je vinárovi doručená do mailu notifikácia o podaní žiadosti s prílohou, ktorá obsahuje vyplnenú žiadosť. Vinár žiadosť vytlačí, podpíše a doručí poštou na adresu: ÚKSÚP Bratislava, Matúškova 21, 833 16 Bratislava alebo osobne do podateľne v Bratislave alebo prostredníctvom e-schránky (www.slovensko.sk). Žiadosť doručená cez e-schránku musí byť uložená vo formáte pdf. a autorizovaná elektronickým podpisom.
Po elektronickom odoslaní žiadosti o registráciu vinára je vinárovi doručená do mailu notifikácia o podaní žiadosti s prílohou, ktorá obsahuje vyplnenú žiadosť a oznámenie o začatí výroby vinárskych produktov . Vinár žiadosť spolu s oznámením vytlačí, podpíše a doručí poštou na adresu: ÚKSÚP Bratislava, Matúškova 21, 833 16 Bratislava alebo osobne do podateľne v Bratislave alebo prostredníctvom e-schránky (www.slovensko.sk). Žiadosť a oznámenie doručené cez e-schránku musia byť uložené vo formáte pdf. a autorizované elektronickým podpisom.
- elektronická služba Oznámenie o skončení výroby vinárskych produktov a ich uvádzaní na trh.
Po elektronickom odoslaní oznámenia je vinárovi doručená do mailu notifikácia o podaní oznámenia s prílohou, ktorá obsahuje vyplnené oznámenie o skončení výroby vinárskych produktov . Vinár oznámenie vytlačí, podpíše a doručí poštou na adresu: ÚKSÚP Bratislava, Matúškova 21, 833 16 Bratislava alebo osobne do podateľne v Bratislave alebo prostredníctvom e-schránky (www.slovensko.sk). Oznámenie doručené cez e-schránku musí byť uložené vo formáte pdf. a autorizované elektronickým podpisom.
- elektronická služba Hlásenie o výrobe vína a muštu,
- elektronická služba Hlásenia o stave zásob vína a muštu,
- elektronická služba Hlásenie o množstve použitých cibéb na výrobu tokajských vín,
-
elektronická služba Oznámenie o zvyšovaní prirodzeného alkoholu (cukornatosti),
- elektronická služba Oznámenie o úprave zvyškového cukru,
- elektronická služba Oznámenie o zvyšovaní alebo znižovaní kyselín.
Všetky návody pre nový informačný systém Centrálny údajový repozitár (IS CÚR) sú sprístupnené na odkaze Návody pre IS CÚR - štruktúrované a tiež aj na stránke každej elektronickej služby.